04.03.2009

Doua balena care sparg audientele -Bahmuteanca si Nikita


Daca pana mai ieri ( 30.11.2008 de alegeri) imi era destul de agreabil cuplul Bahmutean / Prigoana de la o vreme in care amandoi apar la emisiuni cu tematica diferita binenteles, ea- la monden si caterinca, el (mai serios) - politic, economic, face pe cobaiul scos in fata de PDL sa aduca voturi, imi displac tot mai mult , sunt aproape de scarba.
" E foame de bani, băieţi": această expresie a intrat în folclorul urban odată cu ascensiunea curentului muzical hip-hop în preferinţele românilor. Şi acesta ar trebui să fie, de fapt, titlul programului de guvernare al celei mai mincinoase, imorale, nocive şi pestilenţiale coaliţii politice din istoria democraţiei româneşti de tip nou. Banul e unicul lor mobil, mirajul foşnetului de hârtie lucioasă-i ţine-n putere. Pulimea poate să crape zvârcolindu-se-n chinuri groaznice. Cu cât sunt mai puţini trăitori în România, cu atât mai multe resurse financiare de împărţit şi aer de respirat. Cu cât e mai groasă criza, cu atât mai tentante se arată oportunităţile de a da marele şi izbăvitorul tun financiar care să le asigure o existenţă liniştită împreună cu următoarele cinci generaţii de urmaşi. Sună cinic, dar e al dracului de real. Vremea politicianului realizat (financiar şi intelectual), care visează să acceadă la guvernare în vederea legitimării sociale supreme, a apus. Acum e rândul hienei triumfătoare din vârful mormanului de cadavre."
sursa: Victor Ciutacu





"Nikita - balena ucigașă

Mă aștept să vedem cu toții un fel de serial fluviu la Capatos, seară de seară, în care balena ucigașă Nikita - pe post de protagonistă - să citească de pe foaie măscări și zoaie la adresa tuturor, să scoată fum pe nări și să ne spargă timpanele până i se oprește microfonul. Mă aștept să-l bălăcărească pe primul ministru, pe Obama sau pe Angelina Jolie, prietena ei de caterincă, ca mai apoi să spună că era doar un scenariu dezaxat pus la cale de niște producători ce vor să-i facă rău. Mă aștept să măscărească cum îi vine la gură vedetele din țara asta și să acuze în final presa ticăloșită de tentativa de viol moral asupra întregii societăți. Mă aștept să-l facă praf și pulbere chiar și pe distinsul realizator Capatos, să-și înfigă colții în chelia lui Stoian și s-o ia de ciuf pe asistenta Oana, tocmai ieșită din industria porno virgină și cu firele de păr intacte.

Glumesc, firește. m-aș bucura sincer dacă personaje precum balena ucigașă, rechinul Tarki sau arătarea aia de Naomy ne-ar lăsa în pace, să ne petrecem nopțile ceva mai liniștiți și veseli, cu telenovela de pe acasă în reluare. M-aș bucura dacă n-am avea drept lideri de opinie sau inițiați permanenți pe la “tocșoaie” asemenea dezaxați care au ajuns să se creadă chiar vedete.

Ce nu înțelege însă balena ucigașa Nikita e că nimeni nu o crede. Chiar și unui țânc de grădiniță îi miroase de la o poștă a făcătură povestea cu scenariul scris pe foaie, pe care protagonista a fost obligată de niște forțe oculte să-l citească integral și să porcăie implicit pe toată lumea. Singurul care nu pare convins sută la sută e chiar distinsul realizator Capatos, care e nevoit într-un fel să facă pact cu diavolița de teamă să nu-i plece invitata din studio.

Deși, dacă stau bine să mă gândesc, până la urmă fiecare pasăre pe limba ei piere și, când lumea se va plictisi să mai asculte astfel de aberații și justificări puerile va schimba canalul și Capatos va rămâne fără rating. Dar se vor găsi cu siguranță alți nebuni ce vor vrea cu orice preț “pe sticlă”, cu orice risc și în orice condiții."