23.04.2009

Top 10 mituri despre sex.

Ca ti-ai inceput viata sexuala acum 10 ani sau abia ieri; ca discuti zilnic cu partenerul sau cu prietena ta cea mai buna despre ce si cum in materie de sex, ca citesti reviste de specialiate si urmaresti toate materialele ce apar in domeniu.... te face sa fii increzatoare ca stii totul despre sex.

Vei fi totusi suprinsa sa descoperi ca sunt unele lucruri pe care le stiai altfel sau pe care nu le stiai deloc, din toata experienta ta de pana acum. Iata asadar o lista a celor mai frecvente mituri care circula despre sex:

MIT 1: O partida fara orgasm este o partida esuata

REALITATE: Orgasmul este cu adevarat "punctul culminant" al actului sexual, dar asta nu inseamna ca nu te poti simti bine si daca nu reusesti sa-l atingi.

MIT 2: Dupa ce te casatoresti cantitatea si calitatea sexului scad

REALITATE: Cu cat relatia avanseaza cu atat lagatura dintre parteneri devine mai puternica. Unele lucruri care la inceputul relatiei te faceau sa tresari de emotie, devin, cu timpul, obisnuinta, nici sexul nu face exceptie. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa te resemnezi si sa lupti pentru armonia relatiei tale.

MIT 3: Prezervativul este 100% sigur impotriva bolilor cu transmitere sexuala si a unei sarcinii nedorite.

REALITATE: Nici una dintre metodete de contraceptie consacrate (prezervativ, pilule contraceptive, diafragma, calota cervicala, steriletul, buretii sau spermicidele) nu-ti garanteaza protectie maxima. Fiecare dintre ele are plusuri si minusuri pe care este bine sa le stii inainte de a le folosi.

MIT 4: Nu poti ramane insarcinata daca faci sex in timpul menstruatiei.

REALITATE: Este foarte putin probabil sa ramai insarcinata daca faci sex (neprotejat) in zilele de menstruatie, dar nu imposibil. Spermatozoizii pot "trai" cateva zile o data ajunsi in vagin si atunci este riscant, mai ales daca ai un ciclu neregulat.

MIT 5: Marimea penisului garanteaza placerea.

REALITATE: ...de cele mai multe ori, dar nu intotdeauna. Exista, ce-i drept, si barbati extrem de dotati pe care ii vezi in filme sau in reviste, insa nu trebuie sa faci din asta esenta vietii tale sexuale. Ei si-au facut deja niste "standarde" cu care se mandresc, insa ceea e ei poate inca nu au aflat este ca nu numai marimea conteaza.

MIT 6: Sexul reduce performantele fizice.

REALITATE: Acum cateva sute de ani, luptatorii refuzau sa faca sex inainte de a pleca in lupta considerand ca asa isi vor injumatati forta. Chiar si astazi sunt unii sportivi care pastreaza aceasta conceptie: ca activitatea sexuala inainte de o provocare fizica afecteaza perfomantele. Se pare insa ca acest lucru este imposibil, din punct de vedere medical.

MIT 7: Barbatii sunt ahtiati dupa sex iar femeile nu.

REALITATE: Sexul este o parte a vietii noastre (fie ca ne place sa recunoastem sau nu) si indispendabil unei relatii solide. Atat femeile cat si barbatii au nevoie fizic dar si afectiv, de momentele de placere intensa pe care le traiesc in pat.

MIT 8: Sexul este rezolvarea tuturor tensiunilor in cuplu.

REALITATE: Poate ca este un pic exagerat sa credeam ca sexul poate rezolva toate problemele in cuplu, dar cu singuranta le rezolva pe pe cele mai multe. "Sexul de impacare" este dovada cea mai clara ca uniunea fizica a partenerilor poate fi mai puternica decat divergentele.

MIT 9: Barbatii sunt oricand gata pentru o partida de sex

REALITATE: Barbatii au nevoie de mai putin timp pentru a intra in "atmosfera" iar "durerile de cap" nu sunt la fel de frecvente ca la noi. Cu toate astea, au si ei momentele lor in care ar prefera sa amane putin.

MIT 10: Sexul in apa (la dus, in piscina, in jacuzzi, in mare, etc) este 100% safe.

REALITATE: Apa calda "curata" o mare parte din sperma dar nu pe toata, asa ca, daca el ejaculeaza direct in tine, atunci nu exista o garantie ca este imposibila o sarcina. In cazul in care sperma ajunge direct in apa ea nu rezista decat cateva secunde (foarte putin daca in apa mai sunt si diverse produse cosmetice de baie-sapun, spuma, gel de baie.

In plus, sexul in apa (chiar si in apa calda), este complet neprotejat impotriva bolilor cu transmitere sexuala.